Ola – en helt vanlig uvanlig fyr er den offisielle tittelen på dokumentarfilmen, som formidler tankene og livet som 30 år gamle Ola Henningsen som bor på Vidaråsen. Det er blitt en film med en svært reflektert hovedrolleinnehaver, og en fortelling om det å få være seg selv. I tillegg vises mye av det unike sosiale miljøet som omgir Ola og de andre beboerne og medarbeiderne på Vidaråsen. Filmen gir dermed et godt innblikk i livet og de verdiene som kjennetegner alle de seks landsbyene i Norge og Camphill-bevegelsen som helhet. 

Filmen om Ola er laget av Einar Film Drama og regissør Ragnhild Nøst Bergem, som har fulgt landsbylivet på Vidaråsen og Ola over flere år.

I programmet til en av festivalene som i mars viser filmen karakteriseres den som «en hjertevarm feelgood-film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er».

Ola – en helt vanlig uvanlig fyr ble i januar i år for første gang vist offentlig under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF), og høstet der stor oppmerksomhet. I mars ble den vist på filmfestival i Trondheim og Oslo. I tillegg vil filmen etter planen bli vist på NRK i løpet av året.

Klikk her for å se filmtraileren.